FANDOM


Princeze (ひめチェン!おとぎちっくアイドル リルぷりっ 'Lilpri'), poznate i kao Male Princeze, je Japanska anime serija, od produceta Makota Morivakija. Anime serija je nastala po istoimenoj Seginoj igrici. Takođe su nastale i dva manga serijala autora Maj Džina.

Lilpri princeze

Odozgo prema dole: Kaguja (Nacukina transformacija), Snežana (Ringo-ina transformacija), Pepeljuga (Lejlina transformacija). Na slici su također i čarobni ljubimci: Sei (ptičica između Ringo i Lejle), Dai (smeđi miš iza Lejle), Rioku (zeleni zmaj pored Nacuki). Ovaj beli zec na dnu slike je ustvari transformacija princa Krisa, vladara Zemlje Čuda.

Priča Edit

Zemlja Čuda je u opasnosti. Njene princeze i njihove kuće nestaju, zato što na Zemlji opada njihova popularnost. Da sačuva Zemlju Čuda, kraljica šalje tri "magična ljubimca", Sei, Dai, i Rioku, na Zemlju sa "magičnim kamenjem" da pronađu tri devojčice koje bi postale "super zvede". Te "princeze" prestaju sa normalnim životom: Ringo Jukimori, Lejla Takaširo i Nacuki Sasahara. Kamenje ih pretvori u starije pevajuće zvezde. Posle slučajnog nastupa na koncertu pop-zvezde Krisa (koji je ustvari princ Zemlje Čuda te sin kraljice koji dolazi na Zemlju), postaju poznate kao "Princeze", tj. Kaguja (japanska princeza), Snežana i Pepeljuga. Sada, moraju da iskoriste njihove pesme da sakupe srećne tonove od ljudi i spasu Zemlju Čuda.